Al vanaf jongs af aan kan ik mij herinneren dat ik een groot hart voor dieren had. Ik werd omringd door kleine huisdieren thuis en vanaf mijn 8e jaar was ik erg vaak te vinden op de manege. Het werd al snel duidelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep wilde maken.

In 2007 studeerde ik cum laude af aan de hogeschool van Amsterdam en was ik humaan fysiotherapeut. Ik kon aan de slag in het ziekenhuis en in een particuliere praktijk in Almere. Na mijn eerste studie kon ik eindelijk beginnen aan de opleiding tot dierfysiotherapeut. Deze legde ik met goed gevolg af in juli 2009.

Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn eigen praktijk voor dierfysiotherapie gestart vanuit mijn woonplaats in Andijk.
Hier woon ik samen met mijn echtgenoot, mijn lieve hond, Mayke, twee katten, twee kipjes, zeven konijnen en sinds 2011 de twee ezels! In 2015 hebben we ook een prachtige dochter gekregen en sindsdien ben ik wat minder dagen gaan werken.

Ik heb eerst gewerkt in Dierenkliniek Zuiderkaag in Schagen en later heb ik mijn praktijk dichter bij huis geopend in de Sterkliniek Stedebroec. In de tussentijd heb ik ook samen met Irene de praktijk in het dierenasiel in Amsterdam opgezet, waar Kim Ligthart en Anouk van Ballegooijen nu regelmatig bij ons waarnemen.

Ik werk beide praktijken met heel veel plezier!

Naast het behandelen van de kleine huisdieren, ben ik ook werkzaam voor de opleiding voor dierfysiotherapie en geef ik regelmatig cursussen en lezingen. Sinds 2016 geef ik ook de internationale cursus Medical Taping bij honden voor dierenfysiotherapeuten en dierenartsen en volg ik sinds kort de opleiding tot chiropractor voor honden.

 

Vanaf 2017 neemt Rianne Engel regelmatig voor mij waar. Hieronder stelt zij zichzelf voor.

 

Hoi! Ik ben Rianne, mijn hele leven ben ik al te vinden tussen de dieren en het werd voor mij al snel duidelijk dat ik hier mijn werk van wilde maken! Vanaf 2010 ben ik werkzaam als humaan fysiotherapeut en ik heb mijn opleiding dierfysiotherapie afgerond in 2015. Ik behandel nu bijna 3 jaar met heel veel liefde honden en paarden in de regio Noord Holland vanuit mijn bedrijf ENGEL dierfysio. Zelf heb ik een eigen paard, een 4 jarige Andalusier ruin: Argentino en een superlieve kat: Poekie.

Toen Lonneke mij vroeg om haar praktijk te komen versterken in de Sterkliniek in Stedebroec greep ik deze kans met beide handen aan. Dit was namelijk wat ik nog miste: samenwerking met collega’s binnen de hondenfysiotherapie. Als humaan fysiotherapeut ben ik gewend nauw samen te werken met mijn collega’s en veel te overleggen om zo te komen tot de beste behandeling voor de patiënten. Ik ben dan ook heel blij dat ik in Lonneke mijn sparringpartner heb gevonden en kan niet wachten om de honden en eigenaren in West Friesland verder te helpen!

https://www.fit4riding.nl/team-rianne/